Wandelen

Fraaie boswandelingen langs zandverstuivingen (daar waar kinderen heerlijk kunnen ravotten), bronnen, zacht glooiende akkers en weilanden. U vindt het op en rond de Slangenbult.

Montferlandse Toppen Wandelroute

De Montferlandse Toppen Wandelroute is 34 kilometer lang en door de 500 hoogte-meters vrij zwaar om in één dag te wandelen. De route is daarom voorzien van een knooppunten-systeem. Je loopt dan van knooppunt naar knooppunt. Elk knooppunt heeft een uniek cijfer. Door van knooppunt naar knooppunt te wandelen kun je je eigen route samenstellen.
Er is een groot informatiebord op de camping aanwezig met daarop het complete overzicht van deze prachtige route die rechtstreeks vanaf de camping te starten is. Ook is er een officiële Montferlandse Toppen Wandelroute kaart voor onderweg, deze is o.a. verkrijgbaar bij de receptie op de camping, of bestel de kaart alvast online in de VVV Montferland webshop, waar nog veel meer mooie routes voor de omgeving te koop zijn. Meer info over de Montferlandse Toppen Wandelroute

Bergherbos wandelroutes

11 gemarkeerde wandelroutes variërend van 2 tot 7 kilometer.

Natuurmonumenten wandelroutes

Erfgoedroutes, historische routes en 2 lange afstandsroutes. Meer info

Gelderse Poort wandelroutes

Wil je het gebied van de Gelderse Poort verkennen? Kijk dan op de website van staatsbosbeheer

Lange-afstands wandelroutes

2 lange afstandspaden passeren het bos, namelijk het Pieterpad en het Noaberpad. Het pieterpad is een van de oudste langeafstandspaden, en onbetwist de bekendste, het is ruim 490 kilometer. Het voert door de mooiste natuurgebieden van oostelijk Nederland. En of je nu het hele pad loopt of een enkele etappe, je leert Nederland op een nieuwe manier kennen.

Het noaberpad leent haar naam aan ‘noaber’ wat Twents voor buren is. Het pad loopt langs de grens van Duitsland en Nederland en is zowel in noordelijke als zuidelijke richting te lopen.

Nordic Walking routes
Voor de Nordic Walkers onder u is het Nordic Walking Park Montferland-Elten, dit is een grensoverschrijdend netwerk van 80 km bewegwijzerde Nordic Walking routes door het Bergherbos en Eltenberg, een eldorado. Er zijn meer dan 7 routes, elk met zijn eigen moeilijkheidsgraad.

Online reserveren?

Bij vragen neem vrijblijvend contact met ons op.

Facebook

Het weer in Stokkum:

+19
°
C
H: +19°
L: +
Stokkum
Vrijdag, 17 April
7-daagse weersvoorspelling
zatzonmaadinwoedon
+14°+18°+15°+15°+16°+18°
++++++

Pin It on Pinterest

Share This